Att göra i Gävle

Om du har tid att upptäcka staden, finns det massor av saker att se och upptäcka i Gävle! Här har vi samlat tips på vad man kan göra med familjen. Gävle bjuder på möjligheten att spela paintball, gokart, eller bowling. Du kan också gå på utomhusbio, eller shoppa i staden – för att nämna några exempel.

Se hockeylaget spela på sin hemmaplan

Givetvis kan det vara värt att besöka Gavlerinken Arena för att se Brynäs IF fira seger i sin hemmaarena. På Brynäs IF:s hemsida kan du boka biljetter för att se hockeymatcher.

Vad finns det att göra i Gävle? – se våra tips nedan!

I Gävle finns det massor av saker att göra! Bland annat finns det många museer i Gävle som årligen lockar turister. Nedan tipsar vi om diverse förslag på aktiviteter som finns att göra i Gävle.

Gävlebocken

Den tretton meter höga Gävlebocken syns i december på Slottstorget i Gävle och under de flesta år som bocken har blivit uppsatt, har den senare olovligen blivit nedbränd.

Gävlebocken

Sveriges Fängelsemuseum

Här har vi Sveriges enda kriminalvårdshistoriska museum med utställningar och samlingar som har hittats i Gävle.

Sveriges Fängelsemuseum

Länsmuseet Gävleborg

Tiotusentals föremål och en miljon fotografier som visar det rika kulturarvet Hälsingland och Gästrikland finns att upptäcka på Länsmuseet Gävleborg.

Länsmuseet Gävleborg

Järnvägsmuseet

Här får besökaren se lok och vagnar från flera olika årtionden, kolla in uniformer och lära sig mer om yrket som rallare.

Järnvägsmuseet

Furuviksparken

Beläget strax utanför Gävle. Här kan du som besökare upptäcka omkring 70 olika djurarter, köra femkamp och plaska runt i äventyrspoolen.

Furuviksparken

Alborgen Äventyrshus

Här finns flera äventyrsceller med kluriga och fysiska utmaningar.

Alborgen Äventyrshus